Vegan? Nu toate vinurile sunt vegane?

Vegan? Nu toate vinurile sunt vegane?

Este vinul fără alcool vegan?


Cum știm cu toții, vinul se face din struguri. Deci, am putea presupune că toate vinurile trebuie să fie Vegane, nu-i așa? Vinul în sine este în totalitate bazat pe fructe. Totuși, din cauza procesului de fabricație și a metodei de limpezire și purificare, nu toate vinurile pot fi denumite “vegan friendly”.

De la Vegan la Non-Vegan

Deci, când mai exact devine un vin non-vegan? Acest lucru se întâmplă când se folosesc agenți de limpezire non-vegani în procesul de purificare.

Înainte de a discuta despre agenții de limpezire, să vorbim un pic pe scurt despre procesul de fermentare, cea mai importantă parte a fabricării vinului. Atunci când strugurii sunt transformați în must, procesul de fermentație începe. Fermentația este procesul prin care zaharurile naturale din struguri se transformă în alcool datorită acțiunii drojdiei. După fermentație, mustul se transformă în vin. Vinurile tinere conțin molecule minuscule precum proteine, tartrați, taninuri și fenoli. Aceste molecule fac ca vinul să fie tulbure. Nouă, băutorilor de vin, ne place ca vinul să fie limpede și strălucitor. Aici apare acțiunea agenților de limpezire.

Agenții de limpezire

Agenții de limpezire ajută la îndepărtarea moleculelor care fac vinul tulbure. Ei acționează ca un fel de magnet, atrăgând moleculele în jurul lor. Acestea se coagulează în jurul agenților de limpezire, creează particule mai mari, dar mai puține, care pot fi îndepărtate mai ușor.
Mare parte dintre agenții de limpezire folosiți în mod traditional conțineau produse animale, cei mai comuni dintre ei fiind albușul de ou, gelatina din proteină animală, cazeină (o proteină din lapte) și gelatină din pește. În procesul tradițional de fabricație al vinului, după ce procesul de limpezire s-a încheiat, acești agenți sunt îndepărtați. Aceștia sunt cunoscuți ca ajutoare de procesare fără aditivi, așa că nu vor fi enumerați pe eticheta vinului. Din cauza naturii vinului, uneori mici urme de produs animal pot fi absorbite... astfel încât nu „părăsesc” vinul complet.

VEGAN

Dorința pentru o abordare naturală este în creștere. Mulți producători de vinuri din zilele noastre folosesc agenți de limpezire pe bază de lut, precum bentonită și cărbune. Vinul Vegan nu are absolut niciun ingredient de origine animală și nici nu trece prin vreo metodă de transformare care implică produse animale. Vinurile Vegane pot fi identificate ușor prin prezența logo-ului Vegan pe etichetă.

Pe zeroalcool.ro poți găsi o mare varietate de vinuri fără alcool Vegane, cum ar fi întreaga gamă de la VINADA.

Suport clienti L-V, 09:30 - 17:30

0741105061 office@zeroalcool.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!