Ce beneficii poți avea dacă renunți la alcool pentru o lună?

Ce beneficii poți avea dacă renunți la alcool pentru o lună?
Tot mai des auzim persoane care iau o pauză de la consumul de alcool. Dry January a devenit un modă, dar poate nu este o idee atât de rea, existând mai multe beneficii care vin o dată cu această pauză.
Ei bine, nutriționistul Keri Gans, MS RDN CDN*, explică că beneficiile vizibile variază în funcție de om și au de-a face cu cât de mult obișnuiai să bei înainte de această pauză. Potrivit CDC (Centers for Disease Control and Prevention, USA), o băutură pe zi este considerată consum moderat de alcool pentru femei și două pe zi pentru bărbați. „Oamenii au șanse mai mari să vadă schimbări dacă obișnuiau să bea mai mult de atât”, spune Gans.

Iată mai jos câteva dintre posibilele beneficii pe care le poate avea o lună fără alcool pentru tine:

1. E posibil să slăbești câteva kilograme.
În funcție de obiceiurile specifice de băut ale unui individ și de greutatea inițială, o pauză de o lună de la alcool poate duce la pierderea în greutate sau, în general, la mai puțină balonare. Alcoolul are calorii lichide, care nu oferă aceiași nutrienți ca cei găsiți în alimente. Dacă persoanele care renunță la băutură nu înlocuiesc caloriile săptămânale consumate din alcool cu ​​alte băuturi sau alimente, se va crea automat un deficit care va duce la pierderea de kilograme.

2. S-ar putea să mănânci mai atent.
Cercetările arată că alcoolul influențează alegerile noastre alimentare. Un studiu din Jurnalul American de Studii în Sănătate arată că poftele alimentare sunt mai „intense” și mai „frecvente” atunci când se consumă alcool, iar oamenii sunt mai predispuși să apeleze la alimente nesănătoase pentru a satisface aceste pofte. În esență, spune Gans, alcoolul poate influența oamenii să fie „mai puțin controlați” în ceea ce privește alimentația. Eliminarea alcoolului din organism pentru o perioadă mai lungă de timp poate duce la alegeri alimentare mai conștiente și la dezvoltarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase.

3. Vei dormi mai liniștit.
După cum probabil știi deja, alcoolul are adesea un efect sedativ. „Poate ajuta o persoană să adoarmă mai repede”, spune Gans. Dar calitatea acelui somn, spune Gans, nu este optimă. Efectele sedative ale alcoolului pot dispărea și duce de fapt la o noapte mai agitată. În plus, Gans ne cere să luăm în considerare efectele de a nu sta treaz pentru „încă o bere”. Un consum mai mic de alcool ar putea însemna pur și simplu să ajungi acasă mai devreme și să dormi mai mult.

4. Vei economisi bani.
Pe lângă beneficiile pentru sănătate, ianuarie uscat are adesea un avantaj fiscal. Poate că veți cheltui mai puțin pe drumul săptămânal de cumpărături. Sau poate veți sări peste acele cocktail-uri de 15 USD. Oricum: acei bani se adună. Portofelul tău îți va mulțumi.

5. Vei bea mai multă apă.
Pe lângă regândirea unui obicei alimentar, o lună fără alcool îți oferă șansa de a construi un alt obicei: să bei mai multă apă. Dacă bei de obicei un pahar de vin sau o bere la cină, Gans recomandă înlocuirea băuturii cu un pahar rece de apă. Apa are nenumărate beneficii documentate, de la reducerea balonării până o piele cu aspect mai neted. „Fiecare celulă din corpul nostru are nevoie de apă pentru a avea rezultate optime”, spune Gans.

6. Pielea ta va fi mai strălucitoare.
O pauză de alcool poate fi ingredientul secret care lipsește din rutina ta de îngrijire a pielii. Alcoolul poate avea un efect asupra aspectului general, în special asupra pielii. Alcoolul poate duce la deshidratare care, la rândul său, poate duce la pierderea elasticității pielii și la pori dilatați. Alcoolul poate cauza și la inflamarea pielii, dându-i un aspect roșu și umflat. În esență, până la sfârșitul lunii, este posibil să arăți mai fresh.

Cum poți lua o pauză de la consumul de alcool?
Încearcă noi alternative de băuturi.
Deși apa este întotdeauna cea mai bună opțiune, ea nu este băutura preferată a tuturor. Adăugând puțină aromă cu felii de lămâie sau castraveți, ea poate deveni mai pe placul tău. Iar dacă acest lucru nu este potrivit pentru tine, înlocuiește băuturile alcoolice cu variante ale lor fără alcool, de exemplu bere, vin sau chiar un cocktail zero alcool.

* Keri Gans, MS, RDN, CDN, este un nutriționist dietetician înregistrat, profesor de yoga certificat, personalitate media, purtător de cuvânt și autoare a cărții „The Small Change Diet”.
Articol adaptat după https://www.oprahdaily.com/life/health/a38727487/dry-january-benefits/





 

Suport clienti L-V, 09:30 - 17:30

0741105061 office@zeroalcool.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!